Activitats del club

Què és? Quins objectius té?

Som una associació constituïda l’any 2008 i registrada per la Generalitat de Catalunya que te com principal objectiu potenciar la recuperació, cria i difusió de la raça de coloms denominats de vol català, agrupant-ne els criadors i procurant el contacte permanent entre ells.

Quí som?

Som en aquests moments 111 socis entre els que s’hi troben criadors i afeccionats de totes les edats i nivells de coneixement, des dels que comencen fins els més reconeguts especialistes en la raça d’aquest moment.

Activitats

Com a punt fort de la nostra activitat tenim al mas del Gurri Xic de Taradell (Barcelona) un Dipòsit d’exemplars seleccionats amb nivell mínim de “molt bó”. Aquests coloms procedeixen de donacions dels colomars més consolidats de la raça i son a lliure disposició dels socis, que en poden retirar al llarg de l’any tots els que necessiten per tal de millorar les seves pròpies colònies.

Tenim també al mateix emplaçament un segon Dipòsit (en diem de vol) on tots els socis poden deixar aquells coloms que per qualsevol raó no volen conservar al seu propi colomar (excedents, defectuosos, mal pintats…)

Contem també amb l’assessorament directe en temes d’història, genètica i colors del Dr. Antonín Cuatrecasas (soci nº 11) reconegut especialista en la raça i “pare” de l’estàndard de 1994, actualment vigent.

Organitzem cada any un concurs monogràfic al mes de novembre a la localitat de Banyoles. També fem al mes de gener una “Mostra de Cría” on valorem tots junts els colomins de l’any anterior, producte de la cria de la temporada.

Som presents a altres exposicions i fires agrícoles, on mostrem la raça i la donem a conèixer als aficionats i públic en general

Estem en contacte permanent amb tots els socis a traves del e-mail plantejant i resolent en grup temes d’interès comú relacionats amb els nostres coloms. El Club te també un grup a Google i a Facebook on compartim comentaris i fotografies.

Tenim una pàgina web: www.clubcolomvolcatala.org on podeu trobar entre altres coses l’història, l’estàndar, els patrons i colors, el cens, un registre d’excel.lents, etc. rel.lacionats amb els nostres coloms.

Comptem amb un servei d’assesorament veterinari a càrrec del nostre vocal Dr. Antonio Sanz, a qui el nostres socis poden adreçar-se per correu electrònic i consultar casos de malaltia dels seus coloms i temes sanitaris en general

Ens reunim tots els dissabtes primers de mes al matí a Taradell en els que anomenem “esmorzars de cafè i coloms”, on hi assisteixen tots aquells socis que volen fer un cafè tot comentant temes d’interès, mostrar els seus coloms, i cedir-ne o retirar-ne d’altres dels dipòsits.

En resum, treballem en grup per que cadascú de nosaltres tingui recolzament i aconsegueixi el seu objectiu particular de mantenir i millorar la seva colònia de coloms de vol català, aprenent tots de tots.

El Club del Colom de Vol Català es una associació sense ànim de lucre constituïda el 2008 i registrada a la Generalitat de Catalunya amb el nº 37677 i el N.I.F. nº G 65108383